Osteopathie Tienen, over Inge Schuermans

OSTEOPATHIE TIENEN, OVER INGE SCHUERMANS

Inge Schuermans is afgestudeerd in 2006 aan de KU Leuven als master in de revalidatie-wetenschappen en kinesitherapie met een specialisatie in de musculoskeletale revalidatie.

 

Na verschillende interims startte ze eind 2006 in een groepspraktijk in Diepenbeek. Geprikkeld door het werk van collega’s is ze een jaar later gestart aan een 6-jarige opleiding osteopathie aan het Flanders International College of Osteopathy (FICO) te Antwerpen.

 

Door de combinatie van werk en studies konden de aangeleerde technieken meteen in de praktijk toegepast worden, zowel bij volwassenen als bij baby’s en kinderen. Deze studies zijn afgerond in januari 2014 door de presentatie van haar eindverhandeling, namelijk het effect van osteopathie op snurken. Hierna maakte ze meteen de overschakeling naar osteopathie. Toch wordt de opgedane kennis van de kinesitherapie niet vergeten. Om zo specifiek mogelijk (op structureel, biochemisch en emotioneel vlak) te werken, worden ook andere diagnostische methodes gebruikt, zoals Applied Kinesiology (AK). Alsook het bijwonen van congressen in binnen- en buitenland en het volgen van postgraduaatopleidingen. Zo is ze sinds begin 2014 van start gegaan met een langdurige cursus biodynamische aspecten in de osteopathie bij kinderen.

 

In weekends vind je haar vaak op het FICO als docente biomechanica, klinisch onderzoek neurocranium en viscerale technieken en praktijkassistente.

 

Na meer dan 10 jaar ervaring opgedaan te hebben in het behandelen van zowel volwassenen als kinderen en baby’s, is het tijd om terug te keren naar haar geboortestad ‘Tienen’. Dit wordt gecombineerd met een groepspraktijk voor osteopathie in Mol.

BEKIJK ZEKER OOK VOLGENDE PAGINA’S:

ADRES:
Leuvenselaan 172, 3300 Tienen

AFSPRAKEN:
0498 044 209

E-MAIL:
inge.schuermans@osteopathy.academy

ENKEL OP AFSPRAAK